Makita maakt het onmogelijke mogelijk

Geen snoer en geen stank. Én geen opstartproblemen als een apparaat een winter geen vlieguren heeft gemaakt. Dankzij de krachtige accu’s werken de tuinmachines van Makita altijd en overal. “Zelfs gras- en bosmaaiers”, vertelt verkoopadviseur Ted Janssen enthousiast.

Maar vast niet even krachtig als machines met een snoer?
“Jawel hoor! Anders dan de meeste tuinmachines met één accu heeft Makita ook machines op twee 18 Volt LXT-accu’s werken. Die leveren samen dus 36 V, waardoor ze net zo veel vermogen hebben als een gesnoerde machine. Men heeft lang gedacht dat dit niet kon, maar Makita maakt het onmogelijke mogelijk. Nog een groot voordeel van de 2×18 V accu’s is dat ze gemaakt worden van lithium: het lichtste metaal op aarde. Ook hebben de accu’s geen geheugeneffect; je kunt ze dus altijd bijladen. Dat raad ik zelfs aan, want tijdens het laadproces worden de accu’s nog eens extra gekoeld.”

Makita is een Japans merk. Betekent dit kwaliteit?
“We zijn niet voor niets al jaren Makita-dealer. De prijskwaliteitverhouding klopt als een bus, want de machines gaan lang mee. Mede omdat ze een koolborstelloze motor hebben. Mooi meegenomen: er zijn regelmatig leuke voordeelacties van Makita.”

Zijn de accu’s uitwisselbaar?
“Ja, ook dat is een groot voordeel. Als je al een acculader met twee accu’s hebt, hoef je alleen nog maar de machine zelf aan te schaffen. Dat scheelt flink in de kosten. En je kunt heel eenvoudig doorbouwen op je machinepark.”

Terugkomend op die koolborstelloze motor: wat betekent dit?
“Dit wordt ook brushless genoemd. Zonder koolborstels is er een betere stroomoverdracht naar de motor. Deze is daardoor constanter in toeren en dus efficiënter. Ook ontstaat er geen wrijving, waardoor de motor minder snel warm wordt. Tot slot gaat er geen energie verloren, wat ervoor zorgt dat je langer met een volle acculading kunt werken.”

Welke tuinmachines van Makita hebben jullie in het assortiment?
“We hebben twee bladblazers, een grasmaaier, een kettingzaag, twee heggenscharen en twee bosmaaiers standaard op voorraad. Dit assortiment hebben we haarfijn afgestemd op de vraag van onze klanten. Wil je wat anders? Dan kunnen we deze uiteraard bestellen bij Makita Nederland. Zij zitten in Eindhoven, waardoor we snel kunnen schakelen. Machines die we niet hebben, zijn binnen één of twee dagen in Oss.”

Voor wie zijn deze machines eigenlijk geschikt?
“Voor professionals, semi-professionals én particulieren. Makita heeft voor elke doelgroep geschikt materiaal.”

Waar moeten zij op letten bij de aanschaf van tuinmachines?
“Dat is afhankelijk van het apparaat. Bij een grasmaaier is de grootte van het gazon bijvoorbeeld van belang. En bij een bladblazer is het vermogen essentieel.”

Daar weet jij alles van?
“Veel wel. En als ik het niet weet, neem ik contact op met Makita. Overigens biedt dit merk ook gratis keuzehulp op de website aan. Daar vind je bovendien ook allerlei tips. Zelf maak ik daar ook nog altijd dankbaar gebruik van. Een aanrader dus!”

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2023 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Privacybeleid
Website Vollan