Voorraadbeheer op locatie levert ons veel op

Voor meerdere klanten verzorgen we het voorraadbeheer op locatie. Een van die klanten is Peters Aanhangwagens in Heesch, waar we eens per week een ‘rondje magazijn’ doen. Dat levert volgens monteur/carrosseriebouwer Roel Leeijen veel op: gemak, werkplezier én een aangename relatie.

Peters Aanhangwagens

Waarom maken jullie gebruik van het voorraadbeheer op locatie?

“We hebben een flink magazijn, waar we gereedschappen en onderdelen opslaan voor de aanhangwagens die we bouwen en repareren. We merkten dat we niet altijd de tijd namen voor het bestellen van nieuwe voorraad. ‘Doen we morgen wel’, hoorde je vaak. Totdat je ergens op misgrijpt. Dat is nu verleden tijd.”

Wat nemen jullie zoal bij ons af?

“Van alles. Denk aan bevestigingsmaterialen, zoals diverse soorten kit, bouten, moeren, ringen en popnagels. Maar we bestellen ook handgereedschappen, verven, tapes en sprays.”

Waar zit de uitdaging in jullie voorraadbeheer?

“We maken speciaalbouw; iedere aanhangwagen is anders. Hierdoor hebben we ook steeds weer andere onderdelen nodig. Een gesloten aanhanger werken we af met RVS onderdelen, een andere met gegalvaniseerde bouten en moeren. Dat maakt onze productie minder voorspelbaar dan bij seriebouw. En dus is een goed voorraadbeheer belangrijk.”

Hoe gaat dat praktisch in zijn werk?

“Eens per week komt Bart van GBI van Dijk Bouw en Techniek bij ons langs. Samen doen we een ‘rondje magazijn’ en bekijken we wat we willen bestellen. Het fijne is dat we dan echt de tijd nemen. En nog een voordeel: Bart kijkt actief mee. Samen zie je meer dan alleen, dus de kans dat we iets vergeten, wordt kleiner.”

Wat is de grootste winst van deze aanpak?

“Ik denk gemak. De kans dat een monteur bij ons ergens op misgrijpt, is gewoon heel klein. Verder is onze bestelling vaak nog dezelfde dag binnen. En als we tussentijds iets nodig hebben, hoeven we maar te bellen of mailen. GBI Van Dijk levert dagelijks, dat is voor ons een groot pluspunt.”

En tijdwinst, is dat nog een voordeel?

“Niet echt, maar dat komt vooral doordat we graag de tijd nemen voor een praatje. Ons contact met GBI van Dijk is veel persoonlijker dan dat met andere leveranciers. Bovendien geeft Bart vaak tips, bijvoorbeeld voor producten die misschien wel iets voor ons zijn. Wij kennen hem goed, hij kent ons goed. Dat werkt gewoon ontzettend fijn.”

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2024 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Privacybeleid
Website Vollan