4-tecx; uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs

Werken bij een grote multinational? Dat is niets voor Koen Kisters. Veel liever zet hij zich in voor de vele MKB-ondernemers in ons land. Dat doet hij namens Zevij-Necomij voor het private label 4tecx.

Zevij-Necomij is een inkooporganisatie voor groothandels die actief zijn in de bouw & industrie. Het is een coöperatie; de aangesloten leden (waaronder GBI Van Dijk Bouw en Techniek) zijn gezamenlijk eigenaar en dus is dienstverlening het primaire doel. Koen doet dat door het in de markt zetten en uitbreiden van het 4tecx-productportfolio.

Zeer sterk merk

Koen: “Uiteraard profiteert de eindklant van de 4tecx-producten, maar de bij ons aangesloten bedrijven doen dat óók. Zij kunnen de eindgebruiker (hun klanten) immers een zeer sterk merk bieden. Een merk dat kwalitatief gelijkwaardig is aan de A-merken, maar dan wel tegen een scherpere prijs.” Dat vergroot dus hun slagkracht in de markt.

De 4tecx-productrange is indrukwekkend: handgereedschap, klimmaterialen, transportmiddelen, opbergsystemen, bevestigingsmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen… en nog veel meer. “Het klopt, we zijn heel compleet”, bevestigt Koen. “Maar tegelijkertijd houden we ons assortiment compact. We concentreren ons op de hardlopers. We zijn dus zo volledig mogelijk met zo weinig mogelijk producten.”

Slimme keuzes

De aantrekkelijke verkoopprijzen ontstaan door slim ondernemen en strategische keuzes, legt Koen uit. “Innoveren laten we graag over aan de A-merken. We voeren alleen de producten die hun succes al bewezen hebben. Je zult ons ook niet tegenkomen op beurzen en we investeren niet in dure marketing. Door groot in te kopen, vaak bij de A-merken zelf, kunnen we de prijs bovendien nog verder drukken. Daardoor bieden we de groothandel producten van hoge kwaliteit en zorgen we tegelijkertijd dat de eindgebruiker veel value for money krijgt.

Slagkracht en service

Als voorbeeld noemt Koen de High Tack-kitten, waarvan 4tecx meer dan een half miljoen kokers per jaar afzet. Of klimmateriaal, zoals trappen en ladders. “Het aanbod is transparant: je kunt de specificaties prima vergelijken met producten van de A-merken. Of neem bouwverlichting, met een heldere segmentatie, zodat je altijd de juiste keuze maakt. Toch is het 4tecx-assortiment eigenlijk nooit compleet. We blijven de A-merken volgen en breiden ons aanbod steeds verder uit. Alles om de bij ons aangesloten ondernemers in staat te stellen hun slagkracht en service aan de eindgebruikers te vergroten.”

Meebouwen aan de toekomst

Op zijn visitekaartje staat ‘coördinator’. Maar daar had eigenlijk veel beter ‘ambassadeur’ kunnen staan. Koen spreekt namelijk met veel passie over zijn product. Net als over de leden van Zevij-Necomij trouwens. “Ik geloof in de kracht van het MKB”, besluit hij. “Deze ondernemers zijn de motor van onze economie. No-nonsense ondernemen, hard werken, investeren in de lange termijn; dat is wat ik zo in de MKB’er waardeer. Het is hartstikke mooi om daaraan te mogen bijdragen. Als 4tecx bouwen we in feite een klein beetje mee aan hun toekomst.”

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2023 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Privacybeleid
Website Vollan