SAFETY FIRST BIJ HEESEN YACHTS

Veiligheid is een belangrijk thema voor elk bedrijf in de maakindustrie. Zo ook bij Heesen Yachts, de Osse bouwer van jachten in het allerhoogste segment. Omdat we met dit bedrijf al jarenlang samenwerken, hebben we op locatie een smakelijke veiligheidsactivatielunch verzorgd.

Voorbijgangers keken nieuwsgierig op toen ze op woensdag 19 februari een lange rij van Heesen-medewerkers op het terrein aan de Osse Rijnstraat zagen staan. Die werden in afwachting van een verse kop soep door ons bijgepraat over het thema veiligheid op de werkvloer. 

“Een mooi gebaar van een fijne relatie”, aldus Rino Bouwmeester, Head Utility Department bij Heesen Yachts. Met een broodje in zijn hand legt hij uit wat er zich deze middag precies afspeelt.

“GBI van Dijk Bouw en Techniek is al jaren onze leverancier. Daarom wilden ze graag eens wat extra’s voor ons doen. Naast deze lunch zetten ze vandaag het belang van veiligheid nog eens goed op de kaart.”

SAMEN OPTREKKEN

Volgens Rino zit het belang van veiligheid al goed tussen de oren bij de 600 medewerkers en onderaannemers van Heesen Yachts. “Eens in de zoveel tijd houden we toolboxmeetings. Dat zijn werkoverleggen om de veiligheid in ons bedrijf te verbeteren en te borgen. Hoe werken we bijvoorbeeld veilig op hoogte? En hoe gaan we met besloten ruimtes om? Ook hebben we twee veiligheidsdeskundigen in huis. Zij hebben deze activatielunch samen met GBI van Dijk Bouw en Techniek georganiseerd.”

Met de samenwerking tussen Van Dijk en Heesen Yachts zit het volgens Rino sowieso wel goed. Hij werkt al sinds 1991 bij de jachtbouwer en weet niet beter dan dat de twee bedrijven met elkaar optrekken.

“Hoe lastig onze vragen ook zijn, bij Van Dijk hebben ze altijd een oplossing. Of ze zoeken door tot ze er een gevonden hebben. Het is fijn om te voelen dat andere bedrijven zich zo betrokken voelen bij ons bedrijf. Leverancier zijn zit ‘m niet alleen in het leveren van de juiste producten, maar ook in service en begrip voor de behoeftes van je klant. Daar is dit initiatief een sterk voorbeeld van.”

BOEKJE MET TIPS

Na de lunch gingen alle medewerkers en onderaannemers van Heesen Yachts weer aan het werk. Uiteraard met de juiste veiligheidsbrillen, laskappen en stofmaskers. Ter afsluiting van de activatielunch kregen ze nog een boekje toegespitst op Heesen Yachts uitgereikt met daarin concrete tips om zo veilig mogelijk te werken. Want: safety first!

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2022 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Disclaimer
Website Vollan