Hang- en sluitwerkspecialist Ronny Huysdens vertelt over nieuw merk in deurbeslag

Als er iemand is die veel weet over hang- en sluitwerk, dan is het onze verkoopadviseur Ronny Huysdens. Dat hij enthousiast is over de toevoeging van het merk Formani aan ons assortiment, zegt dus veel. “Formani produceert hoogwaardig deur-, raam- en meubelbeslag dat in meer dan veertig landen ter wereld wordt verkocht. Dit is een absolute aanwinst voor ons assortiment.”

Je klinkt opgetogen!
“Dat ben ik ook. Formani staat voor mooie producten van een uitstekende kwaliteit en een hoge aantrekkingskracht. Ik zou de vormgeving als strak en modern omschrijven, maar ze hebben eigenlijk alle voorkomende stijlen. Bovendien denken de mensen achter het merk graag mee, reageren ze razendsnel en leveren ze altijd netjes & compleet.”

Kun je iets meer vertellen over het merk?
“Formani is uitgegroeid tot een bekend internationaal ‘Dutch design’-merk. Bijzonder is dat de designers en productontwikkelaars van het merk deurbeslag beschouwen als een echte ‘verschilmaker’. Het merk wil inspireren in alles wat het doet en dat zie je terug in de producten. Niet voor niets verbinden bekende designers hun naam aan de Formani-producten.”

Wie dan bijvoorbeeld?
“Neem de samenwerking met de Nederlandse topdesigner Piet Boon, met wie Formani de bekende ‘ONE’-collectie ontwikkelde. Maar ook Edward van Vliet, de helaas overleden Jan des Bouvrie, Bertram Beerbaum, Tord Boontje, Lázaro Rosa-Violán, Bob Manders en Mathieu Bruls zijn trots op hun partnerschap met Formani.”

“Veel aannemers sturen hun klanten rechtstreeks naar onze showroom”

Zijn de Formani-producten inmiddels in onze showroom te vinden?
“Jazeker! Sterker nog: in onze showroom kun je niet meer om de hang- en sluitwerkhoek heen. Al direct merkten we dat klanten de assortimentsuitbreiding waarderen. De reacties zijn goed en we zien het aantal aanvragen stijgen.”

Zijn er nog meer wijzigingen in het assortiment?
“Qua deurbeslag blijven we het merk AMI voeren. En Olivari in het hogere, exclusieve segment. Ook voeren we nog altijd Bruynzeel-deuren, waar we heel tevreden over zijn. Al met al hebben we een compleet en kwalitatief mooi assortiment. Veel aannemers sturen hun klanten dan ook rechtstreeks naar onze showroom.”

Heb je nog tips voor het bepalen van het ideale deurbeslag?
“Ga je voor buitenbeslag? Neem dan beslist inbraakbestendig veiligheidsbeslag. Oh ja, voor ik het vergeet: een echte vakman spreekt niet van ‘deurklinken’, maar van deurkrukken of deurbeslag. Zo weet je meteen of je een ervaren persoon tegenover je hebt! Als je al deursloten hebt, kijk dan van tevoren goed naar de maatvoering. Verder zijn smaken natuurlijk verschillend, dus qua stijl bepaal je zelf wat het beste past bij je interieur. We hebben in ieder geval alle stijlen in huis. Verder sluiten onze cilinderproducten van bijvoorbeeld Assa Abloy, Winkhaus, EVVA en MAUER perfect aan op ons assortiment. We hebben zelfs cilinders op kleur, passend bij het beslag.”

Waar moet een cilinder aan voldoen?
“Vaak denkt men pas aan cilinders na een inbraak of wanneer men gaat verhuizen. Het is altijd spannend om de sleutels van je nieuwe huis te ontvangen. Maar je kunt je afvragen of je wel alle sleutels hebt ontvangen. Twijfel je of je je sloten moet vervangen als je bent verhuisd? We adviseren wat je als nieuwe huiseigenaar het beste kunt doen met je cilinders.”

Wat is het advies?
“Als je de woningoverdracht via een makelaar hebt geregeld, kan het zijn dat de sloten al vóór de sleuteloverdracht zijn vervangen. Controleer dit altijd bij de makelaar. Is dit niet het geval? Dan zijn nog enkele mogelijkheden waarom je de sloten alsnog zou moeten vervangen: Er kan bijvoorbeeld een sleutel verloren zijn door de vorige bewoner. Veiligheid staat voorop. Inbrekers gaan steeds slimmer te werk. Gelukkig zit de industrie niet stil en zijn er sloten van zeer goede kwaliteit die het inbrekers een stuk lastiger kunnen maken. We adviseren altijd om cilinders eventueel in combinatie met sloten met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVK) te laten monteren. Deze zijn door de politie erkend als veilig en zijn getest op kwaliteit en effectiviteit. Weet je niet zeker welke sloten passen bij jouw woning, omgeving en de bijbehorende veiligheidsbehoeften? Wij kijken dan naar de situatie van de klant en geven passend advies.”

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2023 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Privacybeleid
Website Vollan