Vijf keer winst dankzij Geberit FlowFit revolutie

Veel installateurs en aannemers weten het allang: Geberit en innovatie gaan hand-in-hand. Met het nieuwe Geberit aanvoersysteem FlowFit onderstreept de Zwitserse fabrikant dat nog maar eens. Hoe Geberit FlowFit het leven van de installateur gemakkelijker (en voordeliger) maakt? Accountmanager Klein Zakelijke Markt Marijn Bremer legt het uit.

Geberit FlowFit wordt onder andere gebruikt als wateraanvoersysteem voor het aansluiten van keukens, toiletten en badkamers. Ook gebruiken sommige bedrijven FlowFit om verwarmingssystemen aan te leggen. Voor installateurs haalt het een flink aantal dagelijkse pijnpunten weg, vertelt Marijn.

Marijn Bremer van Geberit Flowfit

“Denk aan het werken op moeilijk bereikbare plekken. Je zit al niet comfortabel en de ruimte is soms donker en krap, en tóch moet je je persbek helemaal om de fitting zien te krijgen. Of neem het ontbramen of kalibreren van leidingen, na het snijden, om de vervorming te herstellen en braampjes te verwijderen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Met FlowFit is het allemaal verleden tijd.”

Compleet assortiment

Het FlowFit assortiment bestaat uit verschillende onderdelen. Naast het brede scala aan leidingen en fittingen, zijn er de bijbehorende persgereedschappen: twee persbekken in dezelfde kleur als de leidingdiameters (blauw of oranje). Marijn noemt kort vijf voordelen op van het werken met FlowFit.

1. Slechts twee persbekken nodig

“Je hebt slechts twee persbekken nodig om alle leidingdiameters te verpersen (van 16 tot 75 millimeter). De blauwe persbek is voor leidingen tot diameter 40, de oranje persbek is voor maten vanaf 50 millimeter. Dat scheelt niet alleen het sjouwen en wisselen van gereedschap; je bespaart ook nog eens inkoop- en onderhoudskosten.”

2. Nooit meer ontbramen of kalibreren

“Je snijdt de leiding in een letterlijke handomdraai op maat. Het gereedschap dat je daarbij gebruikt, vervormt de leiding nauwelijks en laat een schone snijnaad achter. Dat maakt ontbramen of kalibreren voorgoed verleden tijd.”

3. Comfortabel werken

“Zeg gedag tegen de onmogelijke posities waarin je soms je werk moet doen: je draait de FlowFit fitting gewoon in de positie die voor jou het beste bereikbaar is. Het verpersen gaat ook een stuk gemakkelijker, de persbek hoeft namelijk niet de hele leiding te omsluiten tijdens het verpersen. Hierdoor werk je gemakkelijk en veilig, zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken.”

4.  Zichtbare veiligheid

“Dankzij de inspectievensters op de fitting zie je in één oogopslag of je de leiding volledig hebt ingestoken. En door de kleur (blauw of oranje) weet je welke persbek je moet gebruiken en waar je de persbek moet plaatsen. Na een succesvol persproces komt de persindicator los, zodat duidelijk te zien is of alle verbindingen goed verperst zijn. Dat maakt het installatieproces veilig en betrouwbaar.”

5. De beste drinkwaterhygiëne

“FlowFit beperkt drukverlies tot een minimum. De vormgeving van de fitting zorgt voor minder weerstand, kleinere diameters en dus kortere wachttijden. Daarnaast zijn alle FlowFit onderdelen voorzien van afdekkappen, die je er pas tijdens de installatie afhaalt. Hierdoor wordt het makkelijker om drinkwaterhygiëne te garanderen.”

Snel een klik

Tijdens adviesgesprekken met klanten is de meerwaarde van FlowFit snel duidelijk, merkt Marijn. “Als je het demonstreert, ziet iedereen de voordelen. Ik heb al heel wat relaties mogen helpen aan een samengesteld startpakket. ‘Hiermee lossen jullie meerdere problemen op’, is een veelgehoorde reactie. Voor mij als accountmanager is dat natuurlijk geweldig. Ik zie het als mijn primaire taak om klanten enthousiast te maken en vooruit te helpen. Met Geberit FlowFit heb je in no-time een klik.”

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2024 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Privacybeleid
Website Vollan