Feestelijke file in de Sweelinckstraat

Natuurlijk is het weleens druk in onze straat. Maar een file voor de deur? Dat hadden we nog niet eerder gezien. Toch was er van een lange rij auto’s voor ons pand wel sprake op vrijdag 26 juni. De oorzaak: een feestelijke drive-thru om ons zeventigjarig jubileum te vieren met relaties en klanten.

2020 is een bijzonder jaar voor GBI van Dijk Bouw en Techniek. Zeventig jaar geleden richtte Frits van Dijk senior ons bedrijf namelijk op. Hij begon een ijzerwarenwinkel in de Kerkstraat en opende later een tweede vestiging in de Peperstraat. In 1970 verhuisden we – als technische groothandel – naar onze huidige bedrijfslocatie in de Sweelinckstraat.

In zeventig jaar is er natuurlijk veel gebeurd. Dus om ons jubileum te vieren, wilden we onze relaties en klanten graag meenemen door onze bijzondere bedrijfshistorie.

Feestelijke drive-thru

Ideeën genoeg over hoe we dat zouden gaan doen! Maar… toen was daar ineens het coronavirus. Daardoor waren samenkomsten verboden en konden traditionele feestjes helaas niet doorgaan. Daarom bedachten we een manier om tóch stil te staan bij ons 70-jarig bestaan: een feestelijke drive-thru.

“We hebben de straat omgetoverd tot een drive-thru”, aldus marketingmanager Tahnee Muller. “Zo konden de bezoekers ons feestje veilig vieren, namelijk in hun eigen auto. Met visnetjes hengelden we de blikjes frisdrank en bitterballen naar binnen. En ondertussen reden de bezoekers letterlijk door zeventig jaar bedrijfshistorie, want links en rechts van de route waren korte verhalen over de geschiedenis van GBI van Dijk te lezen.”

Aan het einde van de route zwaaiden directeur Jeroen van Dijk en zijn vader Frits iedereen uit. Tahnee: “Meerdere bezoekers zeiden: wat leuk dat jullie er zoveel moeite in hebben gestoken. We hebben de omstandigheden dus slim benut om er alsnog een heugelijke dag van te maken.”

Voorproefje

En wat gebeurt er met de festiviteiten die eigenlijk op de planning stonden? “Die trekken we in 2021 gewoon uit de ijskast”, verklapt Tahnee. “Zie deze drive-thru maar als een voorproefje. Volgend jaar gaan we zien dat je een 71-jarig jubileum net zo goed kunt vieren.”

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2023 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Privacybeleid
Website Vollan