De kwaliteit van Dynaplus schroeven maakt het verschil

Hoenderdaal Fasteners is vooral bekend van de Dynaplus schroeven voor de professional. “Schroeven lijken hetzelfde, maar in de praktijk is er een groot verschil. Een goede schroef laat zich licht en indraaien, pakt snel aan en is zowel sterk als buigzaam. Geef een vakman een stel schroeven in handen en hij pakt er de goede echt wel uit.” Zegt algemeen directeur Bart Veldhuizen van Hoenderdaal Fasteners.

Kun je meer vertellen over het merk Dynaplus?

“In de categorie bevestigingsmaterialen heb je bouten, moeren, ringen, spijkers én schroeven. Heel veel van deze bevestigingsmaterialen zijn vrijwel identiek vanwege normeringen. Maar bij schroeven ligt dit nét even anders. Schroeven zijn de enige soort waar je als fabrikant je eigen innovaties en ontwikkelingen kwijt kunt. Daarom zie je bij schroeven ook verschillende soorten en merken. Dynaplus is hét A-merk schroeven voor de professionele gebruiker. De schroeven van Dynaplus zijn ontwikkeld voor optimaal schroefgemak.”

Dynaplus heeft ook een schroevenlab. Wat doen jullie hier?

“In het schroevenlab van Dynaplus zijn we constant bezig met de ontwikkeling van nóg betere schroeven. We kennen de toepassingen, de bouwstoffen en de behoeftes van de professionele gebruiker. Wat wij in productie brengen is uitvoerig getest in het Dynaplus schroevenlab en gegarandeerd geschikt voor duurzaam gebruik in de praktijk.”

Wat zijn belangrijke ontwikkelingen?

“Er zijn talloze ontwikkelingen. Sterkte is van groot belang, maar dan wel zonder dat een schroef broos wordt. Want bij buigen mag de schroef niet breken. Dat is tegenstrijdigheid die we hebben weten op te lossen. Je kunt een schroef niet sterker maken door meer materiaal toe te voegen. We zitten aan genormeerde maten vast en ook met de verhouding tussen kern en draad kun je niet heel veel doen. De draad heb je nodig voor de juist grip. Wat je wel kunt doen is het materiaal zelf aanpassen of harder maken. Daarvoor gebruiken wij koolstofstaal, dat we nabehandelen met langzaam een specifiek bakproces. Daarbij harden we alleen de buitenkant. De binnenkant van de schroef blijft daarbij zacht en flexibel. Zo kun je de schroef toch 90 graden
buigen zonder te breken.”

Zijn er nog andere noviteiten?

“We hebben vorig jaar een schroef met AR-coating in de markt gezet speciaal voor gevelbekleding. We bieden hiermee een alternatief aan voor RVS-schroeven, maar dan voor de helft van het geld.”

Wat is het grootste voordeel van een Dynaplus
schroef?

“Met name winst in tijd en energie. De punt van een Dynaplus schroef is voorzien van een smeermiddel. Hierdoor draait de schroef licht en snel in. De geometrie van de schroef helpt daarbij ook en zorgt ervoor dat de schroef snel aangrijpt. Een accu van een schroefmachine gaat hierdoor ook langer mee. Een win-win situatie!”

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2024 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Privacybeleid
Website Vollan