De accuvetspuit maakt elke smeerjob een stuk aangenamer

Hoewel Robèr Snoek alweer bijna vijftien jaar product manager is bij Ancotech, verveelt zijn werk geen moment. Sterker nog: hij vindt het iedere keer weer mooi om klanten te helpen met innovatieve producten. Een van zijn paradepaardjes is de Lincoln 1882-E accuvetspuit. “Deze PowerLuber levert topprestaties, zelfs in de zwaarste omstandigheden.”

Smeren met de accuvetspuit

Accuvetspuiten worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Alle machines, apparaten en voertuigen met één of meerdere smeernippels hebben immers periodieke smering nodig. Denk aan industriële apparatuur en landbouwwerktuigen, maar ook aan aanhangwagens en ander materieel. 

Altijd een hand tekort

Robèr vertelt met zichtbaar genoegen over vetspuiten. “We kennen allemaal nog de schaarvetspuit, die je met twee handen moest bedienen. Eigenlijk kwam je altijd één hand tekort, want je wilde het mondstuk recht op de smeernippel houden om lekkage te voorkomen. Na de schaarvetspuit kwamen de pistoolvetspuiten, die met één hand te bedienen zijn: handig, maar zwaar in gebruik. Druk maar eens een paar honderd bar weg… De accuvetspuit voorkomt dat allemaal.”

Accuvetspuit 20V powerluber 2.5ah lithium Lincoln

Vijfde generatie

Specifiek noemt Robèr de 1882-E accuvetspuit van Lincoln, een van oorsprong Amerikaanse fabrikant die tegenwoordig onder de vlag valt van SKF. “De 1882-E is alweer de vijfde generatie PowerLuber, waarin alle verbeteringen van de eerste vier generaties zijn verwerkt. We verkopen de 1882-E al enkele jaren en krijgen ze amper terug. De kwaliteit is buitengewoon en de opties en mogelijkheden zijn uitgebreider dan ooit.”

1882-E: specificaties

Als we de specificaties beter bekijken, onderstrepen die Robèrs woorden. Zo heeft de 1882-E:

Twee snelheden

“De dubbele snelheid is echt een groot voordeel”, vertelt Robèr. “De hoge snelheid is bijvoorbeeld ideaal om snel het reservoir van een lagerhuis of vetkamer bij te vullen, terwijl de lagere snelheid geschikt is voor het echte doorsmeerwerk.

Verbeterde pompkop

Verder noemt Robèr de kwaliteit van de pompkop. “Die is sterk verbeterd. Je zet de snelheid van de motor bijvoorbeeld niet meer mechanisch om, maar elektronisch. Daardoor staat hij automatisch altijd in de juiste positie. Het effect is dat het aantal reparaties van de PowerLuber met ruim 90 procent is afgenomen.” 

Geïntegreerde vetafgiftemeter

Ook de geïntegreerde vetafgiftemeter is een pre, stelt Robèr. “Met zo’n flowmeter zie je exact wat je verpompt hebt, ideaal voor kritische toepassingen waar een exacte vetdosering noodzakelijk is. Verder kom je dankzij de LED-verlichting in alle donkere hoekjes, en met de extra lange slang zijn moeilijk bereikbare plaatsen binnen handbereik. En wat denk je van de levensduur van de accu? Met een volle accu schiet je gemiddeld zo’n twintig vetpatronen weg.”

Nieuw hoofdstuk

Robèr adviseert de 1882-E dan ook met plezier. “De 1882-E is weer een nieuw hoofdstuk in de smeertechniek. Een bijzondere business, waarmee je mensen gericht van dienst kunt zijn. En dat doen we graag met onze producten én met onze service. Niets is leuker dan anderen verder te helpen met producten waar je zelf enthousiast over bent. Een goede accuvetspuit maakt iedere smeerjob een stuk aangenamer.”

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2024 GBI van Dijk Bouw & Techniek
Privacybeleid
Website Vollan