Geschiedenis

DRIE GENERATIES GBI VAN DIJK BOUW EN TECHNIEK 

Vandaag de dag staat GBI van Dijk Bouw en Techniek bekend om haar brede en hoogwaardige assortiment, uitleveringsgraad, flexibele en vakkundige medewerkers. Een klantgerichte partner voor bouw en techniek. Maar GBI van Dijk Bouw en Techniek vertelt ook een bijzonder verhaal van drie generaties.

Het is 1950 wanneer Udenaar Frits van Dijk Sr. de stoute schoenen aantrekt en een bedrijf op de rand van een faillissement in Oss overneemt. IJzerwaren van Dijk aan de Kerkstraat in Oss is vanaf dat moment een feit. Met een divers assortiment bedient Van Dijk ijzerwaren een brede klantengroep. Agrariërs, de aannemerij, fabrieken en particulieren weten de ijzerwarenwinkel al snel te vinden. Het duurt dan ook niet lang of Frits van Dijk Sr. is een vertrouwd gezicht in het centrum van Oss. De Kerkstraat is ook een thuishaven voor Frits Sr. en zijn gezin. Hier brengen Frits Sr. en zijn vrouw Willy samen hun zes kinderen groot. 


Wanneer zoon Frits Jr. zijn diploma heeft behaald, heeft hij een keuze studeren of gaan werken bij IJzerwaren van Dijk. Frits Jr. kiest ervoor om in dienst te treden bij zijn vader en de kneepjes van het vak te leren. In 1973 veranderd het stadsplan en wordt het centrum van Oss autovrij. De nieuwe voetgangerszone heeft grote gevolgen voor IJzerwaren van Dijk. Met name de bediening van de zakelijke klant wordt door dit besluit bemoeilijkt. Om de zakelijke klant tegemoet te komen opent IJzerwaren van Dijk een tweede winkel in de Peperstraat. Particulieren blijven welkom in de Kerkstraat. In 1980 realiseren Frits Sr. en zijn zoon zich dat de vestiging in de Peperstraat uit zijn jasje aan groeien is. De Peperstraat wordt verruild voor een vestiging aan de Sweelinckstraat. De nieuwe vestiging geeft de mogelijkheid om het assortiment uit te breiden en door te ontwikkelen tot één van de belangrijkste toeleveranciers voor bouw en industrie in de wijde regio Oss. De naam IJzerwaren van Dijk veranderd in van Dijk Bouw en Techniek. Na de verhuizing neemt Frits Sr. steeds een stapje terug, om zo de weg vrij te maken voor de ideeën en aanpak van Frits Jr.  

Wanneer Frits Jr. in 1980 samen met Carla in het huwelijksbootje stapt, verhuizen ze naar de Sweelinckstraat. De woning grenst aan het bedrijfspand. Frits Jr. en Carla krijgen drie kinderen. Jeroen, Suzanne en Saskia groeien op in de Sweelinckstraat en spelen graag in de winkel. Zoon Jeroen racete het liefst op zijn step door het pand. Binnen een aantal jaren groeit het bedrijf onder leiding van Frits Jr. van vier medewerkers naar twintig medewerkers. Ook Jeroen zijn eerste baantjes waren bij van Dijk Bouw en Techniek. Zo repareerde hij machines, deed hij de distributie en stond hij klanten te woord in de winkel. Met ingang van januari 2016 is van Dijk Bouw en Techniek aangesloten bij de GBI-groep.  
Ondertussen is Jeroen bekend met alle ins en outs van het bedrijf en bemoeit zich intensief met de bedrijfsvoering. Vader Frits ziet dat wereld om hem heen aan het veranderen is en merkt op dat het tijd is voor een frisse wind binnen GBI Van Dijk Bouw en Techniek. Op Maandag 1 oktober 2018 geeft Frits het stokje officieel over aan zijn zoon Jeroen. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan voor GBI  Van Dijk Bouw en Techniek.

Heeft u een vraag?

Bel 0412 634 831

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 17:30

Of stuur een bericht
Copyright © 2021 Van Dijk Bouw & Techniek
Disclaimer
Website Vivars